Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Nepodceňujte předpisy a vybavení v Chorvatsku
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: October 15th, 2015

Chystáte se na dovolenou do Chorvatska? Nepodceňujte povinné vybavení svého automobilu! Pokud máte v plánu cyklistické výlety, zkontrolujte pořádně i stav svého kola a předejděte zbytečným problémům.

Chorvatské dopravní předpisy

Cesta automobilem do Chorvatska může mít mnoho výhod, ale zároveň skrývá i mnohá úskalí. Pamatujte, že povolená hranice alkoholu pro řidiče je 0,5 promile a v případě nehody se množství alkoholu v krvi bere v úvahu. U řidičů do dvaceti čtyř let, profesionálních řidičů a řidičů vozidel nad tři a půl tuny není povolen žádný alkohol.

Předpisy v Chorvatsku

Pakliže v Chorvatsku dostanete pokutu, může ji chorvatská policie uložit na místě. Nemusí se ovšem zaplatit ihned. V případě, že policie vystaví doklad, musí být pokuta uhrazena během osmi dnů na poště nebo v bance. Každý řidič je také povinen mít ve vozidle reflexní bezpečnostní vestu, kterou si musí obléci v případě, že z automobilu vystupuje na komunikacích mimo vyhrazená místa. Samozřejmostí je povinnost používat bezpečnostní pásy a dětské zádržné systémy.

Jak je to s vybavením cyklistů?

Určité vybavení musí mít v Chorvatsku i cyklisté. Jejich věkový limit pro jízdu na silnicích je 14 let a musí být doprovázeni osobou starší 16 let. Děti mladší musí mít také bezpečnostní helmu. A jak je to se samotným kolem? To musí být opatřeno vpředu i vzadu světly a musí být v dobrém technickém stavu. Před jízdou zapomeňte na alkohol či dokonce narkotika, jinak vám hrozí pokuta až ve výši 1 500 HRK.

Co si rozhodně zapamatovat?

Pokud chcete být na všechno opravdu připraveni, pamatujte, že chorvatská policie vám může zadržet pas až po dobu 48 hodin nebo do doby, dokud nebude uhrazena uložená pokuta či do rozhodnutí soudu. V případě pozitivního testu na alkohol v krvi vám bude zadržen řidičský průkaz. Pokud i přesto budete pokračovat v jízdě, může vám být zabaven dokonce samotný automobil.

v Chorvatsku

Řiďte se výše uvedeným a dbejte nejen na své zdraví. Užijte si dovolenou bez komplikací!

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.