Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Tipy na výlety v západní části poloostrova Pelješac
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: October 8th, 2015

Plánujete-li dovolenou v Chorvatsku, pak jistě plánujete také nějaký ten výlet po krásách Chorvatska. Západní část poloostrova Pelješac je velmi je velmi hezká, je zde příležitost strávit krásnou dovolenou či tento poloostrov můžete navštívit jen jako turisté kvůli jednodennímu výletu.

Co však na této západní části poloostrova můžete najít? Kam se na takovýto výlet vydat? Následující článek je inspirací na výlety, které na této části poloostrova Pelješac můžete s celou rodinou podniknout.

Výstup do osady Karmen

Jde o méně namáhavou vycházku do osady Karmen. Tato osada se rozkládá v kopcích nad Orebićem. Odtud měla kdysi Dubrovnická republika své správní středisko pro tuto oblast. Dubrovnická republika tehdy měla ovládat celý pelješacký poloostrov. Ve středověku a na začátku novověku ovládala celou severní a severozápadní část. Bylo zde dokonce i sídlo dubrovnického místodržícího, takzvaného knížete. Vystavěno bylo administrativní centrum, z něj však dnes už zbyly jen trosky onoho místodržitelského paláce. Naopak neporušený zůstal barokní mariánský kostel Gospa od Karmena.

Pelješac

Najdete zde také pozůstatky někdejšího starokřesťanského hřbitova. Pozůstatky jsou velmi staré z 6. století. Toto místo je velmi kouzelné a také romantické, objevíte zde několik nádherných a prastarých cypřišů. Širšímu výhledu zde brání vegetace, která je vzrostlá.

Procházka k františkánskému klášteru

Z Orebiće se můžete vydat na krásnou procházku až k františkánskému klášteru na okraji Orebiče. Klášter s kostelem Panny Marie Andělské je ze 14. století.

Kdysi byl velmi ceněný pro své strategické postavení, byl dokonce i strategickou pozorovatelnou. Korčulský přístav a jeho kotviště máte téměř jako na dlani. Výhled na něj je perfektní. Když orebičtí kapitáni a námořnici vyplouvali a vraceli se, sirénami nezapomněly pozdravit sirénami Pannu Marii Andělskou a poděkovat jí za ochranu. Na tyto pozdravy františkáni odpovídali zvoněním zvonů.

Orebič

V kostele si můžete prohlédnout sochy a obrazy. V klášteře naleznete zajímavé muzeum zdejší mořeplavby. Z lodžie před kostelem a přilehlého hřbitova je možno pozorovat výhled na Pelješacký průliv a taky na jeho ostrůvky. Dohlédnete také na město Korčula. Pod klášterem ve svahu je chráněný lesopark. V něm najdete cypřiše a alpské borovice, stromy jsou zde staré zhruba 65 let.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.