Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Užijte si Chorvatsko na kole
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: October 2nd, 2015

Přemýšlíte, že byste vyrazili do Chorvatska na kole? Neváhejte! Krásných cyklostezek zde najdete opravdu mnoho! Navíc je toto stále oblíbenější způsob, jak si užít dovolenou v zahraničí, odpočinout si, poznat mnoho míst (ať už známých či neznámých) a udělat ještě něco pro své zdraví!

Istrie? Krajina kolu zaslíbená

Chorvatsko z kola je stále oblíbenější volbou, jak strávit pěknou dovolenou. Pokud se na to chystáte i vy a nepatříte zrovna mezi cyklistické mistry, vydejte se do Istrie! Krásné cyklostezky se táhnout podél nádherného pobřeží a tím se stávají poměrně nenáročné a vhodné hlavně pro začátečníky. Nemusíte zdolávat žádné ohromné převýšení a jízdu si určitě užijete. V Istrii lze bez problémů pořádat výlety o délce třiceti až čtyřiceti kilometrů. Podívat se můžete nejen do města Rovinj a jeho okolí, ale také do přírodního parku, ve kterém naleznete výborný odpočinek.

cyklisté v Chorvatsku

Pokud chcete trochu hornatějšího terénu, je potřeba vyrazit do vnitrozemí, které turisty není tolik probádané. Určitě si ale na svém horském kole užijete co proto. Objíždět můžete krásné malé vesničky po různých stezkách či zdolávat kopce a kopečky. Istrie tak nabízí cyklistické vyžití pro každého.

Kvarnerská oblast pro náročné

Jestliže patříte do skupiny náročnějších cyklistů, rozhodně se vydejte do oblasti Kvarneru. Oblíbené jsou stezky na Korčule, Brači, Pelješci i Hvaru. Najezdit zde můžete až sto kilometrů a některé cesty mají převýšení až do 260 metrů nad mořem.

cyklistika Chorvatsko

Ať už se ovšem na cyklistickou dovolenou vydáte kamkoli, nezapomínejte při svých výpravách na dostatek tekutin. Budou se vám při cestě opravdu hodit. Některé vesničky jsou od sebe také dosti vzdálené a voda by vám na přímém sluníčku nemusela vydržet. Pakliže nemáte vlastní kolo, najdete ve zmíněných oblastech půjčovny, kde ho lze bez problémů vypůjčit a to ať už pouze na hodinu, či na celý den.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.