Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Sportujte na dovolené, windsurfing čeká
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: September 20th, 2015

Chtěli byste i v Chorvatsku na dovolené trochu sportovat? Vyzkoušejte windsurfing, který se zrodil v šedesátých letech teprve minulého století, a jeho rozšíření bylo opravdu bleskové. Díky tomu si plachtění na prknu můžete užívat i v Chorvatsku, kde jsou poměrně dobré podmínky.

Jedná se zejména o oblasti v průlivech mezi ostrovy. Velkou výhodou je, že v Chorvatsku se lze windsurfingu věnovat devět až klidně deset měsíců v roce díky přírodním a podnebním podmínkám.

Jaké jsou nejatraktivnější lokality?

V Chorvatsku přibývá windsurfingových center, která pořádají kurzy, půjčují vybavení či přímo organizují závody. A kam se tedy vydat?

Bol na ostrově Brač

Bol je jednou z nejpopulárnějších a nejpřitažlivějších lokalit v Chorvatsku. Podmínky jsou zde totiž naprosto ideální. Dobrý vítr vane od května do září téměř každý den odpoledne. V Bolu naleznete několik windsurfingových center, kde půjčují a prodávají potřebné vybavení, ale také pořádají kurzy. Panuje zde bohatý noční život a koná se zde i několik závodů v průběhu celého roku.

windsurfing v Chorvatsku

Obec Preluk

Dalším velice dobrým místem pro windsurfing je obec Preluk nacházející se ve stejnojmenném zálivu severozápadně od Rijeky. V zálivu se prakticky nevyskytují vlny a nejlepší podmínky panují brzy ráno, kdy jsou zde také krásné výhledy na blízké zalesněné pohoří.

Ostrov Krk a jeho letoviska

Dvě letoviska se nachází také na ostrově Krk. Letovisko Baška ve Velebitském průlivu poskytuje dobré povětrnostní podmínky, ovšem s vlnami. Naopak u letoviska Punat na jihozápadním pobřeží ostrova nebývají vlny tak vysoké ale je zato vhodné i k potápění. Surfovat se dá před jachtařským přístavem v Punatském zálivu. Milovníci adrenalinu mohou vyrazit kolem ostrůvku Košljun na otevřené moře.

windsurfing Chorvatsko

Mezi další místa, která je možné navštívit, patří také Pelješac, Premantura či Sveta Marina i na východním pobřeží Istrie. A kam se vydáte vy?

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.