Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Co si dát v Chorvatsku k pití?
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: June 12th, 2015

Každá země má své „národní“ pití, my Češi jsme známí svým pivem. Francie je zase známá svými víny. Chcete-li poznat dobře zemi, ve které trávíte svou letní dovolenou, musíte do poznávání zahrnout nejen památky a jídlo, ale také tradiční pití.

Jedete na dovolenou do Chorvatska? Pak pro Vás máme tipy, co si v této zemi dát dobrého k pití!

Nealkoholické nápoje

Podobně jako v jiných zemích i v Chorvatsku Vám nabídnou různé nealkoholické nápoje značek, které známe i u nás. Není tedy neobvyklé si dát nealkoholický nápoje kolové příchutě a podobně. v Chorvatsku podávají také kávu. Ta se podává jako espreso, tedy velmi silné a v maličkých šálcích, které jsou na espreso určeny. Dát si můžete také dupli espreso, tedy dvojité espreso. Pokud nejste zrovna milovník malých silných káv, dát si můžete dugi či duži espreso. Jde o dlouhé nebo delší espresso, kdy stejné množství kávy je zalito větším množstvím vody. V podstatě káva, na kterou je dnes mnoho lidí u nás zvyklých.

Alkoholické nápoje

Chorvatsko nabízí svým návštěvníkům nejrůznější alkoholické nápoje. Země má skvělou polohu pro pěstování vinné révy, najdete zde, ale také nejrůznější pálenky nebo také pivo.

Víno

Typické víno je tedy zde silné červené, které má výraznou chuť. Dát si můžete i dezertní víno, které je vyráběno ze seschlých bobulí.

Pivo

Chorvatsko ve svém repertoáru má také pivo, nejznámější značky jsou Karlovačko nebo Ožujsko. Pivo je zde oblíbené a to nejen turisty z České republiky.

Pálenka

pití v chorvatsku

Kdo by neznal chorvatskou pálenku? Rakija je vyhlášená a narazíte na ni opravdu v každém koutě Chorvatska. Rakija se často nabízí po jídle. Region Slavonie můžete dostat také šljivovici, což je naše slivovice. Chorvaté mají rádi nejrůznější pálenky, kromě Rakije najdeme také ořechovku či Travarici, která je vyráběna z bylinek. Nemáte-li rádi silné pálenky, pak je pro vás vhodný likér Maraskino. Tento likér se ochucuje višněmi maraska.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.