Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Lázeňské město Lovran nedaleko Opatije
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: March 5th, 2015

Lovran, město ležící na jihovýchodním pobřeží Istrie, které je svými výbornými klimatickými podmínkami vhodné pro návštěvu v jakémkoliv ročním období.

I v druhé půlce roku na nás čeká velice příznivé počasí a právě mnoho důležitých kulturních a sportovních akcí je realizováno v tomto období. Městečko Lovran u nedaleké Opatije nabízí klidné prostředí, zahrady i malebné soukromé pláže.

Lovranská vegetace je tak rozsáhlá a zajímavá, že svému městu dává i název. Většinu lesů tvoří kaštanovníky a keře vavřínu. Je to zvláště díky podnebí. Příznivému klima napomáhá masiv Učky, který chrání před silnými větry a zmírňuje letní horko.

Kořeny lovranské histore sahají opravdu hluboko. První zmínky o městě můžeme najít už v 7. století. A pokud jste milovníci historických měst, určitě vám doporučujeme půvabné Staré Město s městskou branou a kostelem sv. Jiří (Sv. Juraj). Pravdou je, že středověká atmosféra na nás dýchne za každým rohem. Perfektně zachovalá je také středověká  městské věž, kam se za nízké vstupné můžete podívat.

lovran chorvatsko

 

Lovran je velice proslulí svými městskými lázněmi. Ty už za první republiky navštěvoval T. G. Masaryk. Jaké lepší spojení si přát než moře a lázně v jednom městě. Lázeňské procedury jsou vyhlášeny svými ozdravnými účinky. Důležitou informací je, že lázně fungují i v zimním období, tudíž je to město, které vám svou náruč otevírá po celý rok. Pokud do Lovranu zavítáte v létě, objevíte zde dvě velké pláže; Kvarner (hlavní pláž) a Peharovo. Hlavní pláž je písečná. Objevíte zde i vybetonované plošiny a romantická mola. Plošiny jsou pro návštěvníky velice příjemným kopromisem, zajistí pohodlí a soukromý a jedinečnou atmosféru vzdoufajících se vln pod nohama.

A pokud vás nezaujali ani lázně, ani historie, zajeďte si do Lovranu zasportovat, na podzim se tu koná mezinárodní regata, celoročně se můžete potápět a vycházet do kopců pohoří Učka. Lovran je městem spojující zážitky a odpočinek a ubytovat se můžete v některém z apartmánů

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.