Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Chorvatské pivovary
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: January 17th, 2015

Stále je tomu tak, nejoblíbenější destinací pro letní dovolenou je pro nás Čechy Chorvatsko. Musíme si to přiznat, ale milujeme ho. Krásné pláže, sluníčko, dobré víno a jídlo, milí lidé a jednodušší domluva díky jazykové podobnosti. A další věcí, která nás zde těší, je nápoj, který milujeme stejně jako Chorvatsko, a tím je pivo.

Pivo známých značek a velkých pivovarů

Nejznámějšími a největšími jsou v Chorvatsku jednoznačně pivovary Karlovačko a Ožujsko. Na zelené lahvičky můžete narazit snad v každé restauraci a baru. Tradice vaření piva vě městě Karlovac se datuje už od roku 1779. Pivovar, který byl postaven už v roce 1854 se může chlubit tím, že pouze 12 let po počátcích výroby plzeňského typu piva u nás, už pivovar začínal s výrobou tohoto piva také. Pivovar vaří několik druhů piv; Karlovačko Svijetlo pivo, Karlovačko Rally a Radler, novinkou je Radler grejp, ochucené pivo s grepovou příchutí. Každoročně pivovar pořádá den otevřených dveří a Dny piva.

Ožujsko je dalším oblíbeným pivem, v překladu jde o březnové pivo. Je to světlý ležák a je vařen v záhřebském pivovaru už od roku 1892 a pravdou je, že spolu s pivem Karlovačko jsou v Chorvatsku nejpopulárnějšími.

chorvatská piva

Pivovar Ožujsko produkuje velké množství piv od ležáku plzeňského typu, přes pivo pšeničné a piva ochucená. Specialitou je tzv. Božićno, speciální zimní pivo, které má vyraznější chuť a vyšší obsah alkoholu (6,1%).
Pan je už méně známou značkou piva, ale též oblíbenou a také s delikátní chutí. Pivovar leží v Koprivnici a vznikl až v roce 1997. V nabídce pivovaru je 10° ležák plzeňského typu, 12° ležák plzeňského typu a též pivo s příchutí grepu a citronu.

Každý milovník piva si zde vybere, ať rád popíjí pivo klasické světlé nebo ochucené. Není nad to dát si sklenici dobrého piva, třeba i v Chorvatsku.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.