Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Ostrovy v Kvarneru
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: December 22nd, 2014

Nejoblíbenější ze všech ostrovů v oblasti Kvarneru je Krk. Jeho stejnojmenné správní středisko si zachovává svou historickou atmosféru díky kompaktnímu středu a několika cenným kostelům.

Nejkrásnější na ostrově je však nedaleké letovisko Baška se svou dva kilometry dlouhou pláží a pohořím Velebit na obzoru. Kromě moderních hotelů a kempů je v Bašce historické centrum s mnoha penziony a dobrými restauracemi podávajícími mořské speciality.

V létě z Bašky vyplouvají malé trajekty na ostrov Rab, který není turistikou tak dotčen a kde hlavní atrakci představuje pohlednicově krásné město Rab. Při cestě ze severní Dalmácie lze projet přes celý ostrov, což stojí za zvážení, pokud plánujete trasu podél pobřeží.

Na ostrově je celá řada skromných letovisek a vesnic, ale město Rab je bezpochyby jedinečné. V zachovalém historickém středu města s dlážděnými ulicemi se tyčí pohádkově krásné kostelní věže. Úžasným zážitkem je koupání v moři ve stínu borovic pod starými hradbami. Rab je také dobrou základnou pro výlety po celé oblasti. Každý den odsud odjíždějí čluny na nejrůznější místa, včetně národního parku Kornati.

ostrov krk

Z Rabu je vidět další ostrov – Pag, který je proslulý hlavně díky výrobě pověstného pažského sýra a jemných ručních krajek. Nejlepší základnou pro prozkoumávání ostrova je město Pag.

V západní části Kvarneru se nacházejí dva velké ostrovy. Severněji je to Cres, kam se lze dostat trajektem z města Pula, Rijeky a Krku a pak ostrov Lošinj. Zajímavostí severní části Cresu jsou supi hnízdící u obce Beli, které lze pozorovat v chráněné krajinné rezervaci.

Ostrov Lošinj odděluje od Cresu na severu úzký kanál. Největšími městy jsou Mali a Veli Lošinj. Mali Lošinj je turisticky rozvinutější a vyhovuje spíše tomu, kdo holduje rušným barům. Nabízí se zde také řada jednodenních výletů lodí. Veli Lošinj má více venkovskou atmosféru. Kolem ostrova Lošinj je velké množství malých ostrůvků, kam se lze vypravit na jednodenní výlety. Večer pak můžete zamířit do některé z restaurací na nábřeží a ochutnat mořské speciality upravované zde v italském stylu.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.