Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Opatijská riviéra
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: December 15th, 2014

Výběžek istrijského poloostrova východně od Rijeky se nazývá Opatijská ririéra. Oblíbená byla již v 19. století mezi vídeňskou smetánkou, která se sem přijížděla léčit a trávit zimu v mírnějším podnebí.

Za své unikátní mikroklima riviéra vděčí výhodné poloze mezi Jaderským mořem a pohořím Učka.

Opatija je jedním z mála letovisek v Chorvatsku, která fungují celoročně. Ve městě se zachovaly mnohé velkolepé hotely z 19. století a pobřežní promenáda Lungomare, kde se v létě opalují turisté a v zimě se dá chodit na příjemné procházky podél moře. Elegantní zahrady u pobřeží a výstavné budovy stále svědčí o starých dobrých časech, kdy se Opatija řadila mezi nejžádanější turistické destinace v Evropě, což ještě umocnilo vybudování železniční trasy z Vídně do italského Terstu v roce 1873.

pláž opatija

Lungomare propojuje Opatiji se sousedními letovisky Volosko na severu a Lovran na jihu. Poklidné Volosko je ideální k dopolední procházce, především pokud se zastavíte na oběd v některé z restaurací s mořskými specialitami. Lovran se svými hotely a honosnými budovami ze starých časů podobá Opatiji. Jsou zde dobré kavárny a restaurace, stejně jako příjemné koupání v moři. Lovran je také dobrou základnou pro výlety do hor Učka. Na vysokém kopci nad Kvarnerem leží starobylé městečko Kastav. Údajně žádné jiné místo ve zdejším kraji nemá takovou tradici a identitu jako právě Kastav, který byl v minulosti administrativním, ekonomickým a kulturním centrem Istrie.

Výjimku mezi betonovými plážemi v celé Opatijské riviéře tvoří letovisko Medveja, kde jsou nejhezčí oblázkové pláže. Na celém pobřeží je široká nabídka ubytování. Nachází se zde převážně luxusnější hotely, ale pokud byste chtěli strávit svou dovolenou v levnějším soukromém apartmánu, tak ty se nacházejí v Lovranu a v Medveje. Bližší informace získáte v místní turistické kanceláři.

 

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.