Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Příjemná cesta kolem spodních jezer Plitvického národního parku
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: November 22nd, 2014

Plitvická jezera mají skvělou pověst i za hranicemi Chorvatska. Naše cesta začíná u parkoviště č.1 přímo u Plitvického národního parku. U parkoviště číslo jedna přejdeme přes most ke vchodu do národního parku.

Vejdeme dovnitř a po několika metrech se nám otevírá pohled na vodopády Slap Plitvice. Mezi různými barevným značením se naše cesta stačí doprava po serpentinách z kopce dolů. Poté co sejdeme do údolí, narazíme na první jezero, které přejdeme k severnímu konci po dřevěném mostě. Jakmile most přejdeme, můžeme se vydat doprava k vodopádu Slap Plitvice, i když se jedná o menší zacházku.

Plitvice

 

Poté co si vychutnáme vodopád, se vrátíme zpět k jezeru Kaluderovci a pokračujeme přes most na jih, který nás vede na jih pod krásnými vodopády na druhou stranu údolí. U rozcestí vyrazíme po schodech doprava do mírného kopce a po levé straně můžeme vidět další dvě jezera, které nás vedou k velkému jezeru Kozjak. Zde odbočíme směrem vpravo a stoupáme směrem asfaltovou silnicí doleva nahoru k louce. Na tomto místě si můžete odpočinout, nachází se zde piknikový plac, kiosek a přístaviště lodí. Pokračujeme skrze louku a po západní straně máme břeh jezera Kozjak. Držíme se pohádkového břehu jezera na cestě, kterou kříží několik potoků a bukových lesů.

Po chvilce se ocitneme přímo před vodopády a pokračujeme vyšlapanou cestou směrem nahoru kolem skaliska na pravé straně. Dosáhneme vrcholu, kde se cesta narovná a rozšíří. Jdeme dále po schodech vlevo k lávce, která nás vede podél vodopádů k dalšímu rozcestí. Odbočíme vlevo k dalšímu kotvišti lodí. Lodí se vydáme k východnímu přístavišti a vydáme se opět po asfaltové cestě k východnímu konci ostrova Kozjak. Vydáme se po cestě pro pěší, která nás povede mírně do kopce k vyhlídkovému místu. Nahoře se můžeme vydat dále podél soutěsky až ke vstupu číslo jedna. Více o Plitvických jezerech.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.