Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Plitvická jezera
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: September 22nd, 2014

Asi každý z nás zná legendární Vinetuovku Poklad na stříbrném jezeře. Tehdejší filmový štáb využil krásu plitvických jezer a zasadil nejdůležitější pasáže filmu právě do tohoto exteriéru. A není se čemu divit. Plitvická jezera jsou totiž jedním z nekrásnějších míst celého Chorvatska, a byla by velká chyba je alespoň jednou v životě nevidět.


Plitvická Jezera jsou koncipována jako Národní Park. Ten byl přidán na seznam světového dědictví UNESCO již v roce 1979. Celkově park zabírá plochu 300 km čtverečních. Poskládán je celkem z 16 větších jezer a několika menších. Výškové hladiny těchto jezer se různorodě rozcházejí a jsou od sebe děleny travertinovými hrázemi, po kterých stéká voda z jednoho jezera do druhého. Rozdíl mezi nejvýše položeno a nejníže položenou hladinou činí 135 metrů a jejich vzdálenost činí 8 kilometrů.

Plitvická jezera

Návštěvníci se zde mohou těšit na úžasné přírodní scenérie plné čisté zelenomodré vody, úchvatných vodopádů a krásně upravené zeleně. Celý park je velmi zajímavým biotopem, který se díky práci vody neustále pozvolna proměňuje. Celý Národní Park Plitvice si zachovává velmi nedotčené prostředí a díky tomu v něm můžeme nalézt velmi zajímavou faunu i flóru. Mezi ní patří i zajisté divoké šelmy jako jsou medvědi, vlci a rysové.

Návštěvník parku si může vybrat z několika různě dlouhých tras, podle toho kolik má času a jak moc se mu chce šlapat. Doporučujeme zůstat alespoň přes noc v některém s okolních apartmánů, abyste měli opravdu celý den na to projít co nejvíce z Plitvického parku a nemusíte mít strach, že by vám ty nejkrásnější scenérie unikly. Malou nevýhodou celého Plitvického parku je velký výskyt turistů, převážně pak v hlavní letní sezóně. Proto zde příliš mnoho klidu nečekejte. Avšak pokud budete mít štěstí, možná objevíte zapomenuté místo, kde si tuto nádhernou přírodu budete moci v klidu vychutnat. Proto neváhejte a prožijte skvělý zážitek u Plitvických jezer, který si budete vždy nosit ve svých vzpomínkách. 

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.