Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Istrie
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: November 22nd, 2016

Chcete – li strávit příjemnou dovolenou u Jaderského moře, vydejte se na Istrijský poloostrov, který vám má co nabídnout – nádhernou přírodu, rozsáhlé pláže s promenádami, zábavními centry a aquaparky, přívětivé lidi se zajímavou starobylou kulturou a v neposlední řadě turistické zázemí s nadstandardním ubytováním.

Na své si přijdou milovníci kempování, ale i ti, kteří dávají přednost bydlení v luxusním hotelu nebo apartmánech.

Centrem poloostrova je město Pula – významný dopravní uzel, ve kterém se nachází moderní letiště, železnice a přístav. Historie města sahá až dob Římské říše, o čemž svědčí řada historických památek, které ve městě můžete spatřit. Pokud nechcete bydlet přímo ve městě, můžete se ubytovat v okolí.

Moře a pláže

640px-2012.08.07_16.41h_-_Croatia_-_Istria_-_Rovinj_(Samsung_Galaxy_SII)Pobřeží poloostrova je většinou skalnaté a kamenité, proto se musí uměle upravovat. Jednou z množností je budování betonových plat se schůdky do vody a další je navážení písku s oblázky, protože přírodní písčité pláže zde nenajdete.

Moře je po celém pobřeží čisté a průzračné, ale je většinou dosti hluboké. Řada turistických letovisek však nabízí pláže s pozvolným vstupem do vody. Doporučuje se používat obuv do vody, kvůli ostrým kamenům a mořským ježkům, kterých je zde poměrně dosti. Díky průzračné vodě můžete využít nabídky některých center a zašnorchlovat si nebo si půjčit potápěčské vybavení, ponořit se do mořské vody a pozorovat nádherný podmořský život.

Oblíbená letoviska

istria-463867_960_720Mezi oblíbená letoviska poloostrova patří Rovinj, Umag, Medulin nebo Poreč. Pokud hledáte klidnější místa, ubytujte se v rekreačním domku nebo apartmánu v Trieste nebo Rijece.

Turistická letoviska nabízejí řadu sportovních aktivit – potápění, podmořský rybolov, vodní lyžování, windsurfing, jachting. Všechny tyto aktivity vedou zkušení instruktoři. Na plážích najdete hřiště na míčové hry a badminton. Nachází se zde dvě sportovní letiště, ve kterých si lze vyzkoušet třeba paragliding.

Vzhledem k tomu, že je poloostrov pro nás geograficky velmi blízký, stal se stálicí českých turistů. Beze sporu je to nejživější oblast v celém Chorvatsku. Láká nejen svým průzračně čistým mořem, ale i množstvím historických památek a nepřebernými nabídkami vodních sportů.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.