Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Plitvická jezera: skrytý ráj Chorvatska
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: September 27th, 2017

Vstupte do světa listnatých stromů, mechem porostlých kamenů a nadzemsky krásných vodopádů…Dvě hodiny od Záhřebu leží jedno z nejkrásnějších chorvatských míst – Národní park Plitvická jezera. Návštěvníky čeká 16 tyrkysově modrých jezer s vodopády, vápencovými kaňony a jeskyněmi tvořícími se tisíce let.

V závislosti na své turistické zdatnosti můžete navštívit všechny hlavní vodopády, či jen sejít k Velkému vodopádu, jehož cestičky poskytují mnoho příležitostí k dobrodružství a nádherné výhledy do okolí. Ať už tento park navštívíte jen na několik hodin či jej projedete křížem krážem na kole, je to místo, které vás jednoduše nezklame.

Cesty v parku jsou vlastně dřevěné chodníčky zavěšené přímo nad jezery, vedoucí přes čirou vodu kolem skal a mnoha vodopádů. Cesty jsou dobře značené a můžete si tedy snadno vybrat obtížnost své výpravy. Zájemci o příjemnou procházku si mohou udělat výlet podél jezer a vodopády pozorovat s větší vzdálenosti, zatímco ti odvážnější se mohou dostat po stezkách přímo k nim.

Plitvická jezera lákají celé rodiny, nebudete proto překvapeni, že zde potkáte méně sportovní návštěvníky v žabkách, seniory s holí nebo rodiče tlačící kočárky. Pokud ale plánujete delší cestu, opalovací krém, pohodlné boty a láhev s vodou jsou pro příjemný výlet nezbytné. V letních měsících se připravte na vysoké teploty a pamatujte, že není dovoleno se v jezerech koupat.

Na většině území také není povolené kempování, ale v blízkosti vchodu snadno najdete kempy i hotely. Národní park je na seznamu světového dědictví UNESCO od roku 1979 a již během několika prvních okamžiků v tomto ráji poznáte, proč patří mezi světové unikáty.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.