Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Ostrov Pag – oblázkové pláže s vodními aktivitami
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: March 27th, 2017

Tento ostrov se nachází na pomezí Kvarnerského zálivu a Severní Dalmácie. Pro české návštěvníky je velmi dobře dostupný. S pevninou je spojen mostem a rozhodující význam pro zapojení do cestovního ruchu mělo především vybudování dobré asfaltové silnice od trajektu v Žigljenu přes celý ostrov, která pak na pevnině dále pokračuje k magistrále. Během letních měsíců také funguje téměř kyvadlová doprava trajekty.

Pláže a výlety do okolí

Jste – li příznivci oblázkových pláží, ostrov Pag jich nabízí celou řadu. Najdete je po celém ostrově. Nejznámější letoviska jsou Mandre, Metajnu, město Pag nebo Povljana. Velmi oblíbené jsou pláže Caska a Zrće. Pokud hledáte pohodu a klid, najdete ji v klidné zátoce Casky. Zrće jsou mladým, aktivním centrem ostrova. Všechny nadšence vodních atrakcí láká vodní trenažér na wakebording, vodní lyžování, jízda na skútrech nebo bungee dumping. V noci je to centrum klubové zábavy. Další nádhernou pláží je Ručica, která se nachází v zálivu, nad nímž se majestátně tyčí skalní kaňon Metajna. Město Pag nabízí rušnou pláž s dětským tobogánem. Hledáte – li klid, zamiřte do Pažského zálivu, kde se nachází několik osad (Vodice, Bošana, Sv. Marko), u kterých se ukrývají krásné pláže, o jejichž existenci málokdo ví.

Šnorchlování v Madre

V zátoce Girenica, poblíž letoviska Madre, je pod hladinou velice živo. Na vlastní oči můžete spatřit mořské kraby, mušle, pestrobarevné rybky, ježovky, mořské sasanky, červené hvězdice. Pokud budete mít štěstí , uvidíte také sépie, pro které je písečné dno s mořskou trávou ideálním úkrytem, nebo chobotnici. Podmořské skalní útesy jsou ozdobené pestrobarevnými mořskými řasami a chaluhami.

Výlety lodí

Ostrov nabízí řadu lodních výletů do okolí. Z letoviska Madre jsou pořádány fishpikniky na ostrov Olib a Silba. Jestliže nechcete strávit na lodi celý den, můžete zkusit výlety půldenní, třeba na ostrůvky Maun nebo Škrda. Mnoho písčitooblázkových pláží dostupných pouze lodí ukrývá Pažský záliv a právě do těchto míst jsou z města Pag organizovány lodní výlety. Během zpáteční cesty se staví u mořské jeskyně a ti odvážní mohou dokonce do jejího vnitřku vplavat.

Kouzlu ostrova podléhá stále více turistů. Není se čemu divit. Vždyť svým návštěvníkům nabízí průzračné moře plné podmořské podívané, romantické pláže, atrakce a vodní sporty nejen pro děti, ale i dospělé. V neposlední řadě stojí za zmínku tamní gastronomie. To vše povyšuje ostrov mezi vyhledávané destinace pro klidnou, ale i aktivní dovolenou. Každý host si zde najde to „svoje“ místečko pro odpočinek.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.