Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Uhádnete nejnavštěvovanější část Dalmácie?
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: March 22nd, 2017

Když se řekne Makarská, každý si představí léto, moře a pláže. Pro někoho je toto místo ideálně strávené dovolené, pro někoho přeplněné pláže. Každopádně je tato oblast jedním z nejvíce navštěvovaných míst v Chorvatsku.

Každoročně láká tisíce návštěvníků, kterým má co nabídnout. Letovisko je obklopené průzračnými vodami Jaderského moře, najdete zde nádherné přírodní pláže se stále se zlepšujícím turistickým zázemím a atrakcemi vodními i suchozemskými, zavítat můžete do nádherné, nezničené přírody nebo si prohlédnout něco málo z historie. Tuto nevšední krásu dokresluje pohoří Biokovo. Každého návštěvníka zajisté přesvědčí o tom, že přezdívka „Perla Jadranu“ jí právem náleží.

Nejznámější destinace

Po celé oblasti uvidíte starobylé vesnice pod úbočím Biokova. Stále si zachovávají selskou architekturu. Oproti nim vyrůstají na pobřeží hotelové komplexy a moderní apartmány či vilky. Každý určitě slyšel jména známých letovisek – Brela, Baška Voda, Bratuš, Podgora, Makarska, Tučepi, Igrane, Živogošće, Drv enik či Gradac. Najdete zde jak rušná městská letoviska, tak i poklidné malé vesničky.

Ubytování v této oblasti vám nabídne stabilní a příjemné podnebí. Zabydlet se můžete v hotelových komplexech, apartmánech či letních vilkách. Všechny typy vám poskytnout komfortní zázemí pro klidnou, ničím nerušenou dovolenou.

Koupání se nabízí na spoustě nádherných pláží po celé riviéře. Nejznámější a nejhezčí najdete ve střediscích Brela, Baška Voda, Tučepi, Podgora nebo Živogošče. Ovšem nejvíce známá je pláž Donja Luka přímo v Makarské. Také ji lemují ty nejlepší hotely. Hledáte – li klid a soukromí, vydejte se do okolních zátok. Pro návštěvníky jsou zde také ideální podmínky pro řadu vodních sportů. Zkusit můžete jachting, windsurfing, vodní lyžování, potápění nebo podmořský rybolov.

Můžete se věnovat spoustě různých aktivit. Své zázemí nabízí půjčovny sportovního vybavení, potápěčská centra nebo jachtařské kluby. Zájemci o plážové sporty jistě ocení tenisové kurty či hřiště pro míčové hry. Dobré podmínky mají i cyklisté, či pěší turisté. Pro ně je zde přichystána řada různě náročných stezek. Při dobrém počasí se můžete vydat prozkoumat pohoří Biokovo, které vám, ze svého nejvyššího bodu sv. Jure, nabídne nádherný výhled až na vzdálený ostrov Gargano patřící Itálii. Chcete – li se vydat na výlet, za návštěvu rozhodně stojí Malakologické muzeum ve františkánském klášteře v Makarské, kde si můžete prohlédnout nejrozsáhlejší sbírku mušlí a měkkýšů na světě. Toužíte – li ochutnat místní speciality, vyhledejte podniky typu konoba.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.