Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Osijek
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: January 15th, 2017

Před poslední válkou byl Osijek klidné město ležící na řece, s širokými ulicemi, klidnými parky a nádhernou vídeňskou architekturou z 19. století. Parky jsou na místě dodnes, ale krásné staré budovy byly silně poškozeny za jugoslávské ofenzivy v roce 1991.

archaeological-museum-in-osijek-1143857_960_720I když většina budov na hlavních třídách byla již opravena do své původní podoby, na ostatních stavbách mimo jsou známky války stále patrné. Avšak i přes tento úpadek můžete stále ještě pozorovat dynamickou atmosféru města. Omezené možnosti ubytování dělají návštěvu poněkud složitější a rovněž dražší, ale v případě, že se rozhodnete tyto obtíže překonat, nabídne vám město příjemnou promenádu podél vody, plavání v Drávě a impozantní pevnost z 18. století na kopci nad městem. Město leží na jižním břehu řeky Drávy a je možno ho rozdělit na Horní město, Dolní město a pevnost Tvrďa z 18. století.

Jídlo a stravování

Jídlo je v Osijeku daleko lepší investicí, než ubytování. Zdejší kuchyně je kořeněná a velmi silně ovlivněná sousedním Maďarskem, i přes to, že Slavonie produkuje svou vlastní pálivou papriku. Stejně jako kdekoliv v Chorvatsku je zdejší kuchyně založena na masitých pokrmech. Rovněž však zde najdete čerstvé rybí pokrmy, maso podávané ve formě delikátního dušeného rybího paprikáše s nudlemi.

Příjezdové trasy a městská doprava

osjecka_promenadaOsijek má velmi dobré vlakové i autobusové spojení s Maďarskem, Německem i Zagrebem. Rovněž silniční síť je poměrně hustá a výše uvedenými směry bezproblémová. Ve městě se datuje provoz tramvají od roku 1884. Tím je pohyb městem velmi usnadněn. Návštěvníky nejpoužívanější linka je č. 2, která spojuje vlakové a autobusové nádraží. Velmi často se zde objevují zprávy, že se na trasách vedoucích do města objevují nepravé hlídky policie, která požaduje za další průjezd neoprávněné poplatky. V tomto případě vám nezbude nic jiného, než malou sumu obětovat.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.