Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Baška Voda – letovisko zábavy a sportu
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: December 22nd, 2016

Rekreační středisko nacházející se na chorvatském pobřeží Jadranu, v západní části Makarského přímoří, na úpatí horského masivu Biokovo.

V minulosti byla obcí rybářů, obchodníků a námořníků, v současné době je to vyhledávané a rušné rekreační letovisko. Jadranská magistrále vede nad obcí a díky tomu neruší návštěvníky svým provozem. V okolí najdete řadu vinic a velké množství olivových a višňových sadů. Borové lesy, kterých je zde velké množství, dosahují k dlouhým plážím. Pokud hledáte odpočinek ve stinném prostředí, háje nabízejí dostatek místa.

baska_voda_01

Ubytovat se můžete v hotelech a hotelových apartmánech. Hledáte – li klid a více soukromí, vyberte si některý z apartmánů nebo penzionů. Další možností je ubytování v kempu blízkého letoviska Baško Polje.

Koupání a sportovní aktivity

K lenošení u moře vás zvou dlouhé pláže z hrubého písku a drobných oblázků s pozvolným vstupem do vody. Proto jsou vyhledávány rodinami s dětmi. Hlavní pláž Nikolina byla vyznamenána Modrou vlajkou.

Nabízí se i řada možností k aktivnímu odpočinku. Na prvním místě jsou samozřejmě vodní sporty. Vyzkoušejte třeba jachting, windsurfing, vodní lyžování nebo parasailing. V místě je i potápěčské centrum se školou. Také si můžete půjčit vodní skútr. Jste – li příznivci míčových her, zahrajte si tenis, plážový volejbal, házenou, košíkovou nebo minigolf. V nabídce je, i díky nedalekému pohoří, vysokohorská turistika nebo horská cykloturistika. Na kole, které lze zapůjčit v místě, se můžete vydat i do blízkého okolí. Samozřejmě, že je pamatováno i na děti. Najdete zde řadu dětských hřišť, trampolíny a velké množství vodních i suchozemských atrakcí.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kulturní nabídka

Zábavu nabízí diskotéky nebo taneční terasy. Po celou sezonu se na promenádě v rámci letního festivalu konají vystoupení lidových pěveckých sborů, oblíbených skupin a zpěváků, rybářské večery a další zábavní akce. Velice pestrá je i nabídka výletů. Najdete zde například autobusový výlet do města Split, s prohlídkou jeho zajímavých míst. Vyzkoušet můžete rafting na řece Cetině v doprovodu zkušených instruktorů, nebo se zúčastnit Fish Picnicu – lodní výlet, na němž ochutnáte speciality rybí kuchyně.

Chcete – li si vychutnat čistý vzduch, moře, slunce, krásnou přírodu a zažít nezapomenutelnou dovolenou, Baška Voda je místo právě pro vás.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.