Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Biograd na Moru – živé letovisko severní Dalmácie
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: December 15th, 2016

Biograd na Moru je přístavní město v severní části Dalmácie. Asi největší atrakcí je jeho pozoruhodný přístav pro jachty, který má, jako jediný na světě, podmořské osvětlení, které samozřejmě vzbuzuje velkou pozornost všech návštěvníků.

Z městské promenády je nádherný výhled na protilehlý ostrov Pašman, na který si můžete udělat výlet trajektem.

biograd_na_moru

Koupání

Zavítáte – li do města, je vám k dispozici hned několik rozlehlých oblázkových pláží. Populární je Dražica, která se nachází nejblíže centru (asi deset minut pěší chůze po promenádě směrem na jihovýchod). Je dosti velká a dobře vybavená, návštěvníkům jsou k dispozici sprchy, kabinky a v neposlední řadě sportovní atrakce – tobogán nebo trampolína. Po obvodu je lemovaná borovým lesem. Bošana se nachází v severozápadní části města, hned za jachtařským přístavem, je oblázková a spolu s Dražicou byla vyznamenána Modrou vlajkou, což svědčí o její kvalitě. Solina se nachází ve stejnojmenné zátoce, v blízkosti kempu. Hledáte – li klidnější místo, zajděte si na pláž Kumenat, která se rozkládá opodál města.

Sportovní vyžití

Větší množství příležitostí ke sportovnímu vyžití najdete poblíž pláže Dražica – tenisové kurty, hřiště pro kopanou, košíkovou nebo házenou. Můžete si zde také vyzkoušet parasailing, vodní lyžování, surfing a další vodní sporty. Zajděte do potápěčského klubu, který organizuje kurzy potápění nebo potápěčské výlety. Chcete – li si udělat výlet na vodu, můžete si zapůjčit šlapadla, vodní skútry, kajaky nebo čluny. Na nábřeží se nachází velký bazén na vodní pólo. Pokud navštívíte kemp Solina, můžete si zahrát plážový volejbal. V okolí je upravena řada pěších a cyklistických stezek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zábava

Letní turistickou sezonu zahajuje začátkem června gastronomický festival „Biogradský stůl“, na němž můžete ochutnat původní potraviny, pití, gastronomické speciality připravované pod širým nebem, zakoupit si originální suvenýry a poslechnout si folklorní hudbu. Začátkem srpna probíhá největší turistická slavnost – „Biogradská noc“. Je to přehlídka folklorní hudby, tance, zábavy a gastronomie.

Letní program pravidelně doplňují páteční slavnosti, letní hry, karneval nebo třeba módní přehlídky.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.