Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Chorvatský Brač překvapí neobvyklou pláží
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: September 8th, 2016

Je největší ze Středodalmatských ostrovů a třetí největší ostrov v jadranském souostroví. Od pevniny jej dělí Bračský a Splitský průliv. Na ostrov se dostanete trajekty linkami Split – Supetara, Makarska – Sumartin nebo lodní linkou Split – Bol – Jelsa. Ostrov má i letiště (Veško polje), na které směřují charterové lety během sezony.

Pláže na Brači

Na tomto překrásném místě najdete různé pláže – s jemnými oblázky a pozvolným přístupem do vody, upravená betonová plata, ale i skalnatá pobřeží. Nejpříjemnější pláže najdeme západně od letoviska Bol.

Golden_CapeTady se nachází i proslulá pláž Zlatni rat (mezi českými turisty je známá jako Zlatý roh nebo Zlatý mys). Sem se sjíždějí turisté z celého světa. Pláž si nelze splést, protože vytváří částečně zalesněný trojúhelník, který vybíhá téměř kolmo do moře. Je tvořena drobnými oblázky, ale raritou této pláže je, že se její tvar průběžně mění, protože mořské proudy si s oblázky na pláži pohrávají, takže její špice je pokaždé zatočena jiným směrem. Nevýhodou ovšem je její poměrně strmý vstup do vody. Pláž byla také vyznamenána Modrou vlajkou.

Pokud vás omrzí povalování na pláži, vydejte se do zátoky Konjska, kde jsou vhodné podmínky pro potápění a podmořský rybolov. Najdete zde potápěčskou školu a jachtařský klub. Pro příznivce tenisu je zde Tenisové středisko se stadionem. Na své si přijdou i milovníci plážového volejbalu, kuželek, malé kopané nebo košíkové. Také si můžete zapůjčit kolo a projet se na některé z místních cyklostezek, kterých je tu poměrně dost. Pro ty nejodvážnější jsou v nabídce lety na rogalu nebo windsurfing.

Na pláž z městečka jezdí každou chvíli turistický vláček, ale je zde i parkoviště, kde můžete nechat automobil. Také se na pláž můžete dostat některou z výletních lodí, kterých sem v sezoně míří velké množství.

Brac_beachDalší známou pláží je Lovrečina, která se nachází nedaleko letoviska Postira. Tato pláž se nachází v malebné zátoce a je tvořena převážně pískem. Vzhledem k tomu, že je zde vstup do moře pozvolný, vyhledávají toto místo především rodiny s dětmi. Pokud se chcete trochu schovat před slunečními paprsky, můžete využít místa, kde jsou vysoké borovice. Ty nabízejí stínu dostatek.

Chcete – li strávit dovolenou na ostrově Brač, který je vzdálen jen kousek od Makarské riviéry, neváhejte a navštivte i takto krásná místa.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.