Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Kam na dovolenou? Chorvatsko má co nabídnout každému!
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: June 8th, 2016

Jednoduše napsat, kam do Chorvatska na dovolenou, je nesplnitelný úkol. Každý máme jiné požadavky a přání, nejsou stejné ani naše rodinné a finanční poměry a podobně. Na druhé straně nabízí Chorvatsko tolik možností, že si vybrat není snadné.

Dovolená s rodinou

Pokud cestujeme na dovolenou v Chorvatsku s dětmi, měli bychom si dát velký pozor na některé skutečnosti. Hlavním cílem většiny rekreantů v Chorvatsku je moře, a to zde skýtá různé nástrahy.

Prapratno,_CroatiaTou základní je asi vstup do moře, tvar pobřeží a podloží pláží a moře. Pokud tedy máme sebou děti, měl by vstup do moře být pozvolný, pláž písková a ne moc velké vlny. A to všechny lokality nesplňují.

Otevřeně přiznejme, že některé nevýhody v nabídkách různých hotelů a středisek nenajdeme. Pokud se nám některá destinace líbí, projděme si pokud možno všechny nabídky, přečtěme si texty i dalších informačních webů (obce, města apod.).

Pokud je někde třeba zmínka o betonových plážích, tak zde je pobřeží skalnaté. Dobré je také se poradit a někým, kdo zná některé vhodné destinace.

Dovolená ve dvou

Pokud jsme jen dospělí, odpadají nám mnohé starosti, protože jsme ochotni se vzdát určitého pohodlí za cenu, že prožijeme romantickou dovolenou i s některým odříkáním a ztrátou určitého pohodlí. Když dojdeme do extrému, lze si pronajmout na určitý čas chatku někde na ostrově, kde lze žít doslova jako Robinson.

bridge-1172281_960_720Pro milující se pár je to určitě na nejromantičtější dovolená, jakou si lze představit. Na druhou stranu se lze ubytovat v hotelu, přes den se koupat a chodit na výlety, večer navštěvovat diskotéky a kulturní programy.

Také i to je nádherně prožitá dovolená, třeba jako svatební cesta.

Dovolená pro seniory

Do Chorvatska se ale mohou chystat i senioři. Co poradit jim? Pokud jim vadí velké teplo, raději využít mimo sezonní termíny, kdy je v Chorvatsku stále příjemně a ceny, zejména ubytování v hotelích i apartmánech, jsou mírné oproti hlavní sezóně. Některé cestovní kanceláře nabízejí programy přímo určené pro seniory nad 55 let, kdy se využívají právě mimo sezonní laciné možnosti ubytování.

Chorvatsko nabízí i možnosti lázeňských pobytů, ale cesta k nim by měla začít u osobního lékaře.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.