Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Procházky Chorvatskem I. díl
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: February 20th, 2016

V Chorvatsku je turistika velmi oblíbenou aktivitou a to nejen turistika pěší, ale také horská turistika. Nejste-li zrovna fanouškem nějakých velkých, dlouhých a hlavně náročných výstupů na různé pohoří a hory, ale zároveň nechcete celý svůj čas dovolené ležet na pláži a ráchat se v moři, pak jistě oceníte nenáročné vycházky a procházky.

Tyto vycházky a procházky zvládne každý i netrénovaný pěší chodec. Tyto trasy slouží především k pěšímu poznávání nejbližšího okolí, zároveň však mají rekreační a zdravotní účel. Mohou se zde procházet jak rodiny s dětmi, tak i zamilované páry.

Stezky podél moře

cavtat-993380_960_720Poslední roky se vybudovávaly nové stezky a cesty pro pěší turisty zejména podél moře. Obnovovaly se také staré cesty, které tak opět získaly život. Velkou výhodou těchto stezek je, že se jedná o pěší zóny, což ocení každý pěší turista. Tyto pěší stezky mohou být pojaty různě, některé vedou pesy, lesoparky, jiné okolo moře, okolo hor a podobně. Máte k dispozici mnoho stezek, které doslova lákají k vycházce. Je jen na vás, jakou trasu si zvolíte, zda chcete jen kratší nenáročnou procházku po dobré večeři nebo byste rádi prozkoumaly okolí podrobněji a dopřáli si také trochu sportovní aktivity.

Z Lovranu přes Opatiji do Voloska

Jde o nejstarší a nejznámější přímořskou promenádní cestu, která vede z Lovranu do Volska. Tato stezka se vine v četných zákrutách a to těsně nad mořem. Užijete si tak nejen netradiční cestu, ale získáte stále nové a nové výhledy.

Z Mlini do Srebrena a na pokraj Kupari

croatia-437201_960_720Pokud máte rádi bohatou vegetaci a chcete si vyjít na romantickou procházku, pak jistě oceníte pěší cestu z Mlini do Srebreny. Krásná a velmi bohatá vegetace evokuje krásnou a romantickou scenérii, kterou si užijí nejen zamilované páry.

14 značených cest z Bašky

Hledáte-li náročnější turistické cesty a jste-li zdatnější turisté, pak si určitě nenechte ujít tento pozoruhodný a mimořádný zážitek. Jedná se o absolvování 14 značených tras, které mají dohromady 60 kilometrů. U některých cest se překonává značné převýšení, ovšem každá cesta vám umožňuje naprosto krásný a unikátní výhled. Tyto cesty značí a pečuje o ně místní Klub českých turistů.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.