Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Vysoce obtížné cyklostezky v oblasti Karneru
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: October 17th, 2015

Krásy Chorvatska nespočívají jen v plážích a v moři, kde mnoho z nás tráví letní dovolenou. Chorvatsko umí nabídnout mnoho víc, krásné památky, národní parky, nádherná města se starobylými prvky a také mnoho cyklostezek, které přímo lákají ke krásnému cyklo výletu, na kterém můžete spatřit mnoho hezkých památek a sledovat okolí.

Jste zdatní cyklisté? Jezdíte na kole opravdu často, kdykoliv máte jen příležitost? Pak je pro vás dovolená v Chorvatsku ta pravá! Doporučujeme náročné cyklostezky v Chorvatsku, které zvládnou zdatní a trénovaní cyklisté.

Vinorodný kraj, Cirkvenica

cyklistika ChorvatskoTrasa je vhodná pro zdatné a zkušené cyklisty, je dlouhá asi 45 kilometrů, výškové převýšení je zde 780 metrů a trasu zvládnete za tři a půl hodiny.

Cyklotrasa začíná v letovisku Cirkvenica, od hotelu International. Pokračuje směrem na Grižane a to ve vnitrozemí. U Barilici, za pramenem, začíná prudké stoupání. Můžete se pokochat krásnými výhledy na ostrov Krk a také na vnitrozemské Tribaljské jezero.

Na nevelkém místě, ve výšce 780 metrů nad mořem se tyčí nejvyšší bod stezky. Poté začíná pozvolné klesání, kdy pojedete přes krásný bukový a borový les. Od obce Krizišče začíná pozvolný sestup. Závěrem stezky pojedete podél Tribaljského jezera. Cíl je opět v Crikvenici.

Masivem Učky, Lovran

Kvarner cyklistikaTrasa je vhodná pro trénované a zdratné cyklisty, ujedete na ní 52 kilometrů, výškový rozdíl je zde velmi značný 1080 metrů. Trasu zvládnete za čtyři a půl hodiny.

Cyklotrasa začíná v letovisku Lovran, od hotelu Excelsior. Tato cyklotrasa vede podél moře k letovisku Mošćenička Draga. Z hlavní cesty poté odbočíte do kopců a stoupáte lesy jedlého kaštanovníku. Stoupáte kolem vesnice Mošcenica, kde doporučujeme zastavit a vychutnat si prohlídku vesnice. Dál stoupáte přes Sv. Jelenu do průsmyku Bodaj. Dalších deset kilometrů vás zavede k jednomu z vrcholků pohoří Učka, k malé Učce. Z ní vychází asi tříkilometrové stoupání do průsmyku, který je ve výšce 1080 metrů. Odtud začnete prudce klesat, ve směru tunelu Učka. Od tunelu pak jedete zhruba pět kilometrů, než se ocitnete na sjezdu k silnici, která vede zpět k Lovranu.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.