Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Katedrála svatého Jakuba v Šibeniku
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: June 22nd, 2015

Chystáte se na dovolenou do Chorvatska? Pak jistě už máte plány, co na dovolené budete dělat. Dovolená je často od toho, aby si člověk mohl odpočinout. Proto volíte moře, pláž, sluníčko. Nicméně i když si nevybíráte adrenalinovou dovolenou, válet se celých deset dní na pláži se vám může začít docela i zajídat.

Proto je dobré vyrazit na nějaký výlet, poznat okolí a krásy dané země, ve které trávíte dovolenou. Už jste si vyhlédli nějaké místo, kde se budete chtít podívat? My doporučujeme katedrálu svatého Jakuba v Šibeniku. Stojí za návštěvu!

Šibenik

Jde o chorvatské město, které leží v ústí řeky Krka. Šibenik je kulturní a historické město, kulturou doslova žije. Každý rok do něj proudí davy turistů, kteří přinášejí městu nemalé finance. Pořádá se zde každý rok Mezinárodní dětský festival. První zmínka o Šibeniku je z roku 1066 z charty chorvatského krále Petara Krešmira IV. Oblast však byla podle archeologů osídlena již v dřívější době, ovšem nebyla osídlena stále. Šibeník je od svého založení město chorvatské, Chorvaté jej i založili. Ve městě Šibenik zažijete krásnou dovolenou, jde o jedno z nejhezčích a nejpříjemnějších míst na Jadranu.

šibenik

Katedrála svatého Jakuba

Chorvatské město Šibenik se pyšní nádhernou katedrálou svatého Jakuba, která je dominantou města. Tuto katedrálu spravuje chorvatská římskokatolická církev. Počátky sahají až do 15. století. Je součástí historického centra města a styl výstavby je goticko – renesanční. Katedrála Svatého Jakuba je na seznamu světového dědictví UNESCO a to přesně od roku 2000. Katedrála je hojně navštěvována turisty, nachází se v historickém centru města Šibeník. Tato katedrála je velmi krásná, určitě stojí za zhlédnutí, podobně jako celé město Šibenik. Udělejte si celodenní výlet a poznejte krásný Šibeník i jeho katedrálu svatého Jakuba.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.