Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Úchvatná Plitvická jezera
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: June 15th, 2015

Jedete na dovolenou do Chorvatska a přemýšlíte, kam jet na výlet? Neradi trávíte celou dovolenou jen na pláži, chcete také poznat zajímavá místa dané země? Chcete si dopřát výlet do přírody? V Chorvatsku naleznete mnoho zajímavých míst.

Dále se Chorvatsko vyznačuje mnoha národními parky. Nejznámější národní park jsou pak Plitvická jezera, která se nacházejí v Licko-senjské župě. Nacházejí se na horním toku řeky Korana, mezi vápencovými horskými masívy. Národní park je velmi rozlehlý, necelých 30 ha.

Plitvická jezera se skládají z 16-ti kaskádovitých jezer, které jsou propojené. Je zde tak mnoho vodopádů. Víc jak 80% národního parku je dnes zalesněno, což poskytuje prostředí pro život evropským šelmám.

plitvická jezera

Trocha historie

Národní park na ochranu unikátní kaskády byl založený 8. dubna 1949. Turistům byl národní park nedostupný a to až do roku 1958. Národní park Plitvická jezera byla roku 1979 zařazena do Světového dědictví UNESCO. Jaro 1991 přineslo velikonoční krvavou bitvu, první vojenský konflikt. Ročně navštíví tento národní park přes 200 tisíc návštěvníků, nebylo tomu tak vždy. Během sedmdesátých a osmdesátých let dvacátého století počet návštěvníků velmi narostl.

Zvířata Plitvických jezer

V národním parku Plitvická jezera žije mnoho rozličných zvířat. Jako první byla připsána ochranná známka medvědovi. Najdeme zde opravdu velké množství zvířat, namátkou například motýli, rejsci, hraboši, kuna, divoká prasata, lišky, srny, rysové a podobně.

Výlet do Plitvických jezer

Jedete-li na výlet do Plitvických jezer, pak si na něj udělejte dostatek času, jelikož je zde toho k vidění opravdu dost. Ubytovat na noc se můžete v soukromých apartmánech. Okolo jezer je několik chodníků, dřevěných můstků a stezek, na které se můžete vydat a obdivovat okolní krásy. Můžete se také projet turistickým vláčkem nebo si udělat po Plitvických jezerech výlet na lodi.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.