Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Jak si udělat krásnou dovolenou v Dubrovníku
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: September 22nd, 2017

Tato přímořská destinace je známá jako kulisa pro seriál Hra o trůny, ale v tomto starobylém opevněném městě je toho k vidění mnohem víc.

Středověká architektura, dlážděné uličky a krásná panoramata jsou typickým symbolem Dubrovníku, pobřežního města v jižním Chorvatsku. V teplejších měsících otevírá město brány svého opevnění pro ty, kteří hledají pohodové trávení času na místě mnohem dostupnějším, než je například Saint Tropez ve Francii nebo Costa Smeralda v Itálii. V zimních měsících město utichá, přesto poskytuje mnoho zajímavého. Zde je návod, jak si toto nádherné místo vychutnat kdykoli během roku.

Objevujte

Procházejte se po stěnách, například středověká tvrz vám poskytne nádherné výhledy do okolí a ukáže vám, jak se dříve stavěla obrana města. Nenechte si také ujít románský františkánský klášter s muzejní sbírkou obrazů a relikvií a třetí nejstarší lékárnou světa, která své lektvary a tinktury prodává od roku 1317.

Jste fanoušky Hry o trůny? Zatímco Staré město se svými stěnami vystupovalo jako Královo přístaviště, nedaleké Trsteno Arboretum bylo kulisou pro některé z prvních scén rodu Lannisterů. Botanická zahrada má prvotřídní sbírku vzácných rostlin a stromů, včetně 500 let starých orientálních borovic.

Vykoupejte se

Koupání v Jadranu je meditativní a možná i léčivou aktivitou, a to především díky perfektní čisté a teplé slané vodě.

Ochutnávejte

Za městskou katedrálou se ukrývá restaurace a bar Bota, která je známá světově proslulými ústřicemi, ale nabízí i sushi. Asi 15 minut do Starého města vás přivítá Pantarul svou moderní atmosférou a tradičními chorvatskými recepty.

Bavte se

Objevte nádherný výhled na zapadající slunce z baru Buza, který se rozkládá přímo na útesech. A jestli vám počasí zrovna nepřeje, rezervujte si stůl třeba v Dvino, malé vinárně zaměřené na chorvatská vína a sýry.

Nakupujte

Stejně jako mnoho dalších historických a turistických center, i Dubrovník je plný obchůdků se suvenýry, které si zaslouží vaši návštěvu. Přivezte si třeba krajky a výšivky, kterými je město proslaveno, nebo navštivte obchod Croata, kde můžete koupit tradiční chorvatské kravaty, které navždy změnily pánskou módu. Na náměstí Gunduliceva Poljana se konají ranní trhy s řemeslnými výrobky, sýry, medem, želé, levandulí a místně vyrobenými suvenýry.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.