Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Nová cyklostezka spojuje Chorvatsko s Bosnou a Hercegovinou
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: September 8th, 2017

Prozkoumejte historická města, známé jeskyně a majestátní vodopády na nové cyklotrase, která je dlouhá 160 kilometrů a navazuje na historickou železniční trasu, jejíž historie sahá až do roku 1900.

Přestože byla železnice v roce 1976 uzavřena, nové projekt financovaný Evropskou unií prostřednictvím přeshraničních programů mezi oběma zeměmi, si klade za cíl přivézt ji zpět k životu a představit jejím návštěvníkům řadu památek i přírodních atraktivit.

Projekt popisovaný investory jako „open air muzeum“ díky mnoha opuštěným městům a dalším zajímavostem, kterými vás tato cyklotrasa provede. Jednou ze zastávek může být například Starý most Mostar, kde se můžete v létě zúčastnit adrenalinových potápěčských soutěží a během celého roku obdivovat nádherný výhled na řeku Neretvu po celý rok.

Budete mít také možnost prozkoumat sérii vodopádů Kravica, které padají ze skal přírodního amfiteátru nebo vesnici Blagaj v Bosně a Hercegovině, kde se nachází krásný klášter s výhledem na řeku Buna.

Abyste se naladili na správnou atmosféru, můžete se ubytovat v jednom z hotelů, které byly přestavěny ze starých železničních stanic, jako například Stanica Ravno v hercegovské přírodě, jen několik kroků od jeskyně Vjetrenica.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.