Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Glamping v Chorvatsku
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: June 15th, 2017

Když už je camping moc profláknutý, vymyslí si kreativní teplomilci glamping. Ale má to něco do sebe. Pokud milujete výhody kempování a spojení s přímořskou přírodou, zároveň jste ale unavení z umaštěných a přeplněných kempů bez trochy šmrncovního vybavení, je glamping řešením přesně pro vás. Glamping se stal hitem v Jihoafrické republice a dalších exotických destinací.

Naplno využívá všech krajinných autenticit, jako jsou obrovské stromy, výhledy ze skalisek nebo indiánská historie. Pokud byste si dělali roadtrip po všech destinacích s glampingovým ubytováním, měli byste dost rozmanité album fotek z dovolené.

Jaké má stan výhody?

Pokud jedete glampingovat, ubytujete se v jednotce s místností a kuchyní, umístěné v atraktivní přírodní lokalitě. Budete tu v maximálním kontaktu s okolní florou (faunou doufejme minimálně), ale nebudete se muset vzdát moderních technologií. Přírodní ubytování je navíc v souladu s přírodou.

Nemusíte tak daleko

Nyní nemusíte jezdit za glampingem do zemí tak vzdálených, abyste u doktora strávili měsíc očkováním celé rodiny. Stačí zajet do chorvatské Lanterny u Poreče. Patří mezi 40 nejparádnějších kempům Evropě a první glampingový stan postavili v roce 2014. Nyní je jich už 14. Ale s tak velkým zájmem brzy jistě přibydou další.

Pomalu se rozjíždí další destinace a snaží se do své nabídky zařadit i tento hit. Pokud se vám nepodaří sehnat volné místo v Poreče, zkuste to v Zatonu u Zadaru, v Čikatu na Mali Lošinj na ostrově Lošinj, resort Obonjan Rivieta na ostrově Obonjan nebo Mon Periin u Bale v Istrii. Ale díky oblíbenosti této raritky se tento způsob ubytování rozmáhá čím dál tím víc, takže nezoufejte. Až cestovatelé vymyslí jiný hit, třeba bude patřit glamping k těm nejlevnějším způsobům kempování.

Jak stan vypadá?

A jak takový chorvatský stan vypadá? Je rozlehlý asi 35 metrů2. najdete v něm dřevěnou kuchyni, koupelnu, dvě ložnice a samozřejmě terasu s výhledem na krásně modré moře. S ostatními glampingery budete sdílet bazén po okraj plný vody.

Přestože z glampingového stanu v Chorvatsku neuvidíte gazely, zebry, žirafy ani prales, je o ně obrovský zájem. Podle turistů totiž představují ideální ubytování. Spojují komfort hotelů a energii Matky Přírody. Pokud si chcete užít přespání v tomto ojedinělém chorvatském kempu, musíte sebou hodit, už teď bude asi zamluvený na celé prázdniny.

Možná se vám ale bude hodit, že si na glampingovou dovolenou musíte chvilku počkat. Nocleh tady vás právě kvůli popularitě horké novinky přijde docela draho. Jedna noc vyjde až na 240 EUR. Ale nevzdávejte to! Jde opravdu o jedinečný zážitek.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.