Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» 4 nejkrásnější chorvatské pláže
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: June 8th, 2017

Když do Chorvatska, tak rovnou na to nejkrásnější místo! Které to je? Vybrali jsme čtyři. A abychom vám to zjednodušili, specifikovali jsme, na kterých najdete klid, na kterým se bude líbit i dětem a kde najdete zasloužený odpočinek.

Medulin

Za krásnými písčitými plážemi nemusíte do Kalifornie. Stačí navštívit letovisko Medulin. Pro nádhernou přírodu i prostředí hotelů doporučujeme pláže Medulinu rodinám s dětmi. O čistotě moře svědčí i to, že se tu loví langusty, které by v žádném nepořádku nežily. O vysoké teploty tu nebude nouze, je totiž v nejjižnější části Istrie.

Jestli jste dobří plavci nebo najdete místo, kde je nějaký převozník, doplujte na jeden ze zalesněných ostrůvků. Najdete tu neméně krásné místo pro koupání i pohodlí stínu borovicového lesa. Pláže jsou mělké a vstup do vody velmi pozvolný, takže se nemusíte bát, že by se vám děti nebo babička bez formy utopili.

Baška

Chorvátsko – Brela časť Stomarica 6.júla 2012

Baška je na jihovýchodním pobřeží ostrova Krk v Kvarnerském zálivu. Městečko je plné vinic a rybářů, takže si užijte pohled na malé lodičky a vychutnejte sluncem líbané víno. Navíc tu neutratíte majlant za vysokou úroveň služeb. Ručník rozložte na Velké pláži (ano, je to faktografický údaj i název). Je oblázková, čistá a s trošku prudším sešupem do vody, ale nic, co by dospělí nebo odrostlejší děti nezvládli. A největší bonus? Žádné bodliny v chodidlech! Mořští ježci si zamilovali jiné destinace a plážím v Bašce se vyhýbají.

Doporučujeme ji vám, kteří máte ze školy pořád zafixovanou němčinu a angličtina vás zrovna moc nepostihla. I když je uváděná jako komunikační jazyk v hotelech, často to tak není. Anebo vám, kteří jste věrni pouze našemu rodnému jazyku a divoké gestikulaci. Domluvíte se tu česky lépe a častěji než anglicky.

Zaton

Hledáte New York Chorvatska? Jste mladí a neklidní a dovolenou nechcete jenom proválet na lehátku na pláži? Pak je pláž rušného letoviska Zaton jako stvořená pro vás. Je 1,5 kilometru dlouhá, dlážděná pískem i kamínky a obestoupená stínem borového lesa. Vstup do vody není nijak dramatický, proto tu můžete s klidným srdcem učit děti plavat. Navíc si tu užijete i skluzavky a tobogán!

Rušný společenský život můžete započít v diskotéce Saturn. Tady se koná vše populární. V Zatonu se vyblbnou mladé páry i rodiny s kupou dětí. O společenské a rekreační atrakce tady totiž není nouze.

Bol

Už jste slyšeli o pláži Zlatý mys? Má tvar trojúhelníku a nachází se v rušnějším letovisku Bol. V jedné části ostrova je kvůli pozici trojúhelníku větrněji než na druhé. Není to jenom jedna z nejhezčích pláží v Chorvatsku, ale i v Evropě.

Přijdou si tu na své i milovníci historických procházek. Najdete tu i obří knihovnou, archiv a nejstarší sklepní vinárnu v Dalmácii. Podnikněte výpravu do osady Murvica, ze které dojdete k 30 minut vzdálené Dračí jeskyni. Má zajímavou historii, o které svědčí i vnitřní zdobení plastikami bájných bytostí. Pokud si ji chcete prohlédnout zevnitř, domluvte si dopředu prohlídku s pověřenou osobou.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.