Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Okolí Puly a Rovinj
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: May 27th, 2017

Národní park Brijunské ostrovy se nachází severozápadně od Puly na 2 velkých a 12 malých ostrovech. Tento národní park byl vyhlášen v roce 1984. Na ostrovech s porostem borovic roste na 680 rostlinných druhů včetně mnohých exotických subtropických specialit, které zde byly vysazeny na požadavek Maršála Tita, jenž měl na ostrovech svou letní rezidenci.

Pobýval zde šest letních měsíců v roce a v době bývalé Jugoslávie nebyly ostrovy veřejnosti přístupné. Naleznete zde i památky z římského období, zříceniny byzantských a středověkých staveb. V dnešní době slouží ostrovy také k cestovnímu ruchu, hlavně zámožné klientele, s veškerou infastrukturou a sportovním zázemím.

Rovinj

Rovinj je pravděpodobně nejlepším místem k odpočinku na celé Istrii. Křivolaké, úzké uličky šplhají ze všech stran k jediné dominantě města – katedrále sv. Eufemie. Město obklopují zalesněné vršky s jednotlivými hotely a 13 zelených ostrovů rovinjského souostroví, které dotváří příjemnou atmosféru města. Z ostrovů jsou nejpopulárnější Crveni otok, Sveti Katarina a Sveti Andrija. Rovinj ležel původně na ostrově, který byl pak v 18. století spojen násypem s pevninou. Rovinj má dva přístavy, jeden otevřený na sever, druhý menší, chráněný na jihu, stále ještě živý rybářský přístav. Můžete zde pozorovat i běžný život místních obyvatel.

Zajímavá místa

Městu dominuje masivní katedrála Světa Eufemija, která stojí na vrcholu kopce poloostrova. Byla postavená roku 1736 a jako největší barokní stavba na Istrii reflektuje svou dobu, kdy byl Rovinj nejpopulárnějším městem, centrem rybářství a baštou benátského loďstva. Její zvonice se svými 60 metry je nejvyšší na Istrii. V roce 1890 byl v jižní části zřízen rakouským admirálem lesopark Punta Corrente. Zde můžete plavat mezi skálami, šplhat na útesy a z nich obdivovat pobřežní ostrovy.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.