Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Okolí Rovinje a Poreč
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: February 15th, 2017

Velmi populární jsou výlety lodí na ostrovy. Crveni otok jsou v podstatě dva ostrovy, Sveti Andrija a Maškin, které jsou spojeny chodníčkem. Na Sveti Andrija je od 6. století benediktínský klášter, který převzali později františkáni.

V 19. století se stal majetkem barona Hütterodta, který ho přeměnil na lesopark. Maškin je víc lesnatý od té doby, kdy Sveti Andrija převzal hotelový komplex Istra. Spojení zjišťují trajekty každou hodinu. Druhým navštěvovaným ostrovem je bližší Sv. Katarina, kde ve stejnojmenném hotelu najdete i ubytování.

Limský fjord

rovinj-1054590_960_720Nejdramatičtější podívanou na Istrii najdete na Limském fjordu. Nachází se mezi letovisky Vrsar a Rovinj a je to záliv, který se zařezává v délce 9 km do krasového pobřeží poloostrova. Má charakteristické znaky kaňonu se sráznými, až 100 metrů vysokými stěnami, jeho šíře dosahuje až 600 metrů. V pobřežních skalách je několik jeskyní s pozůstatky prehistorického osídlení.

Oblíbené jsou plavby po Limském fjordu, protože jediné aktivity na fjordu jsou exkurze, rybolov a pěstování mořských vyder. Použití vlastního člunu není povoleno, proto je možné navštívit fjord pouze jako návštěvník na jedné z výletních lodí, které k tomu jsou určeny. Exkurze pořádá několik cestovních kanceláří z Rovinje, Puly a Poreče.

Poreč

porec-241477_960_720Poreč a okolí je největší středisko cestovního ruchu na Istrii. Celý kraj je kompletně zasvěcen turistice. Poreč je středem rozlehlého systému turistických komplexů, které se táhnou podél pobřeží od severu k jihu. Nejvíce přírodních krás najdete jižně od města, kde se také rozkládá Zelená laguna, která patří k největší komplexům s kompletním rejstříkem vybavení a ubytování. Vesnice a turistické kempy nabízejí vše, co návštěvník žádá. Profesionální personál vám je schopen vysvětlit téměř vše a to dokonce v několika světových jazycích, včetně češtiny.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.