Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Drvenik – poklidná dovolená u moře
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: December 27th, 2016

Drvenik je turistické letovisko nacházející se na Makarské riviéře, nedaleko města Makarská. Zdejší oblast je známá vysokou sluneční aktivitou a vysokým počtem slunečných dnů. Je ideálním místem pro ty, kteří chtějí strávit poklidnou dovolenou v menším letovisku.

Městečko

Drvenik je turistické středisko situováno do oblasti mezi strmými hřebeny pohoří Biokova a pobřežím s nádhernými oblázkovými plážemi. Ty jsou každoročně uměle rozšiřovány. Na pobřeží najdeme velké množství malých zátok a písčitých břehů vhodných ke koupání. Je rozdělen na dvě části (dvě zátoky). Gornja Vala, což je menší a klidnější část obce. Najdete zde příjemné oblázkové pláže, částečně zastíněné obrovskými piniemi. Odtud je nádherný pohled na sousední ostrov Peljašec. Donja Vala s přístavištěm, odkud vyplouvají trajekty na ostrovy Hvar a Korčula. V okolí vesnice je řada vinohradů a olivových hájů.

drvenik_beach

Ubytování

Středisko nabízí různé možnosti – apartmány s moderním vybavením či penziony rodinného typu. Turisté zde mají k dispozici supermarket, poštu, směnárnu řadu restaurací a kaváren, pizzerii a obchody se suvenýry. Majitelé hospůdek a restaurací nabízejí místní speciality z ryb a mořských plodů

Sport a výlety

Návštěvníci, kteří dávají přednost sportovním aktivitám, zajisté uvítají nabídku vodních sportů. V místní půjčovně nabízejí k zapůjčení malé dřevěné čluny, šlapadla, kajaky, motorové čluny nebo vodní skútry. Z Drveniku je organizován rafting na řece Cetina nedaleko Omiše.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na pobřeží můžete zavítat na basketbalové nebo fotbalové hřiště, zapůjčit si můžete kolo. Nedaleké skalnaté pobřeží je ideální pro ranní rybaření, potápění a šnorchlování. Na mořském dně můžete spatřit škeble, kraby nebo mořské ježky. Zdejší přístav nabízí řadu celodenních lodních výletů – na ostrovy Korčula nebo Hvar, k Bačinským jezerům nedaleko Dubrovniku.

Je to soustava sedmi sladkovodních jezer, na kterých se můžete projet na loďce nebo se v nich vykoupat. Na návrší severně od městečka si můžete prohlédnout zříceniny opevněné protiturecké věže, opodál se nachází kostel sv. Jiří s vezděnými náhrobními kameny.

Drvenik je sice poklidnější městečko, ale pokud hledáte klid, slunce a pláže, pak je to místo právě pro vaši dovolenou.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.