Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Ryze Chorvatský Šibenik
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: November 15th, 2016

Jeden z nejkrásnějších přístavů Severní Dalmácie nacházející se v zálivu nedaleko ústí řeky Krky do moře. Díky tomuto zálivu je město chráněno před silnými větry. S otevřeným mořem je spojeno úzkým, ale hlubokým průlivem sv. Antonína. Díky přístavu se stalo důležitým dopravním uzlem i turistickým centrem.

Můžete ho navštívit cestou mezi Zadarem a Splitem.

Historie města

croatia-62681_960_720V historickém centru města se zachovaly kamenné domy, které jsou postavené těsně vedle sebe. Můžete se procházet křivolakými uličkami s mnoha klenbami a průchody. Navštivte i malá náměstíčka s historickými památkami, které dokládají bohatou historii města. Nejvýznamnější z nich je katedrála sv. Jakuba. Tato stavba byla zapsána i do seznamu UNESCO.

Městečko je obklopeno třemi pevnostmi, ze kterých já nádherný pohled nejen na město, ale i celý záliv.

Současnost

Pokud se nechcete koupat v moři, můžete navštívit zdejší, poměrně nové, městské koupaliště nacházející se v severozápadní části města, jen kousek od centra.

Jste – li vyznavači hudby, můžete zavítat na některý z festivalů, koncertů populární hudby nebo folklorní večer, které se ve městě pravidelně konají.

Na přelomu června a července zde probíhá Mezinárodní dětský festival, který je nabitý programem. Zraky všech upoutávají lidé v zajímavých kostýmech, žongléři a akrobati. Pro děti je také připravena řada tvořivých dílniček, které rozvíjejí dětskou fantazii a kreativitu.

1280px-Šibenik_-_harbourKoncem září se město zaplní středověkými trhy, které mají bohatý doprovodný program a poutavou středověkou atmosféru – rytířské souboje a turnaje, divadelní a taneční představení, tradiční řemesla. Labužníci můžou ochutnávat s bohaté gastronomické nabídky historických jídel. Při této příležitosti střílí městská stráž z děla. Můžete shlédnout i lodní bitvu.

Pro aktivní turisty nabízí město řadu vodních sportů. Nejvyhledávanější je jachting a potápění. V přístavu je řada potápěčských klubů a potápěčská škola. Na překrásné městské pláži si můžete zahrát volejbal nebo stolní tenis. Milovníci plachtění si mohou pronajmout jachtu. Pro ty, kteří mají rádi adrenalinové zážitky, nabízí město možnost vyzkoušet si bungee-jumping ze šibenického mostu přes řeku Krku.

Celé město obklopuje překrásná příroda s bohatou faunou i florou.

Jednou z nejzajímavějších dominant města je ústí řeky Krky do moře, podle níž je pojmenován i národní park, který je známý svými vodopády, jezírky a potůčky.

Pokud chcete ve městě strávit nějaký čas, můžete si vybrat ubytování v různých kategoriích. V nabídce najdete hotely, hostely, ale i ubytování v soukromých apartmánech.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.