Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Mandre – poklidná dovolená
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: October 22nd, 2016

Hledáte – li poklidnou dovolenou bez ruchu a shonu v klidném a tichém prostředí, městečko Mandre je ideální místo pro vás. Je vhodné pro všechny věkové kategorie. Vydejte se tedy na ostrov v Pag, v jehož jižní části se letovisko nachází.

V minulosti zde byla rybářská osada, která se postupně přeměňovala na turistické místo. Dnes zde najdete řadu nových domů. Ve většině z nich jsou moderně vybavené apartmány, ve kterých se můžete ubytovat. Břehy omývá Jaderské moře, v jehož vlnách najdete příjemné koupání.

croatia-1147345_960_720Po celém pobřeží se střídají oblázkové pláže s pozvolným vstupem do moře s těmi kamenitými. Ve městečku je několik menších obchodů, pekárna, rybárna, stánky s ovocem a zeleninou a dobré jídlo si můžete dát v některé z restaurací. Moře je zde bohaté na ryby, které nesmí chybět na žádném jídelníčku. Kromě nich si můžete dát také jehněčí, kterým se městečko proslavilo široko daleko.

Pro návštěvníky je připraveno mnoho možností pro odpočinek – rybaření, potápění, koupání. Pro děti je na pláži postavená trampolína. V přístavu kotví miniponorka pro 12 osob. Je to upravená loď s proskleným dnem, pluje pomalu po hladině a vy můžete pozorovat vodní svět a obdivovat jeho krásu a pestrost.

Pokud chcete cestovat, můžete se vydat do okolí. Tady je několik tipů, čím se vydat.

Výlety po okolí

V nabídce si určitě vybere každý – výlety lodí, poznávací výlety mikrobusem, pěší turistika po ostrově nebo v národním parku Paklenica. Pokud se vydáte do vnitrozemí, v blízké vesničce Kolan se nachází světoznámá sýrárna, kde si můžete koupit nejen proslulý Pažský sýr, ale i víno a další delikatesy.

Silba_island._View_island_Olib_-_panoramioZ městečka lze podniknout i několik výletů lodí na ostrovy Olib a Silba. K oblíbeným patří půldenní plavby na západní pobřeží ostrova. Uvítají je zejména rodiny s dětmi, které si mohou dokonce řízení lodi vyzkoušet. Cestou je naplánováno několik zastávek s možností koupání a na lodi je možnost se i naobědvat.

V okolí letoviska je také řada pláží, na které můžete dojet snadno autem.

I přes rozvíjející se cestovní ruch, je stále důležitý chov ovcí a produkce kvalitního jehněčího masa. Jehněčí na rožni je považováno za národní jídlo a i vy máte možnost při své návštěvě ostrova ochutnat.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.