Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Omišská riviéra – srdce Dalmácie
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: September 27th, 2016

Jednou z nejvýznamnějších oblastí střední Dalmácie je právě Omišská riviéra. Rozkládá se mezi Splitem a Makarskou riviérou. Omývají ji průzračně čisté vody Jaderského moře a je lemována borovými háji, kde najdete příjemný stín. Směrem do vnitrozemí se zvedá pohoří Biokovo.

Tato oblast svým návštěvníkům nabízí kilometry krásně upravených pláží, malebné zátoky a klidná zákoutí, čerstvá vzduch, čisté moře, historické památky, gastronomické speciality místní kuchyně a řadu sportovních aktivit. Pokud vás omrzí válení na pláži, můžete vyrazit do přírody. K návštěvám zve řeka Cetina se svým kaňonem, pohoří Dinara nebo Babnjaca.

Cetina,_kurz_hinter_Omis_IMG_8228Procházet se můžete rozlehlými olivovými háji nebo navštívit některý z vinohradů. Pro vyznavače vodních sportů je připraven rafting na Cetině, potápění, rybolov, windsurfing či vodní lyžování. Na své si přijdou i nadšenci „suchozemských“ aktivit. V nabídce je volné lezení, horolezectví i pěší turistika v horských oblastech, kde je obrovské množství horských tras.

Ubytování

Můžete se zabydlet v hotelu, soukromých penzionech, kempech nebo apartmánech, o které je v poslední době velký zájem. Oblíbená letoviska jsou například Omiš, Duče, Brzet, Ruskamen, Nemira, Mimice, Marušići nebo Pisak.

Omiš – centrum riviéry. Nachází se zde řada historických památek. Pokud do města zavítáte, rozhodně si nenechte ujít návštěvu malebného přístavu nebo pirátskou pevnost.

Duče – místo s nejkrásnějšími plážemi. Nabízí ubytování v řadě apartmánů.

Mimice – ideální místo pro jachting, potápění, šnorchlování nebo kanoistiku.

Most_na_Cetini,_Omiš_-_natpisMarušići – blízkost kaňonu řeky Cetiny, horský masiv Biokova, úrodná krajina s vinohrady a atraktivní oblázkové pláže, to jsou přednosti tohoto malého městečka.

Gastronomie

V celé oblasti můžete navštívit výborné domácí restaurace a ochutnat středomořské delikatesy, které jsou připravovány z místních surovin. Určitě musíte ochutnat ryby a plody moře, které se loví v místních vodách. Velice chutná je i zelenina a olivy. Milovníci vína ocení zvláště červené. Specialitou jsou jídla z jehněčího masa, čevapi nebo pršut. Místní pamatují i na milovníky sladkého, je tu pro ně přichystána řada cukráren, ve kterých můžou ochutnat výborné domácí dorty a vyhlášenou zmrzlinu.

V oblasti riviéry panuje klidná a pohodová atmosféra, snad právě proto si toto místo oblíbily především rodiny s dětmi.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.