Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Pula: Největší město Istrijské župy
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: September 22nd, 2016

Pokud vyrazíte na Istrijský poloostrov, určitě zavítejte do jeho jižní části, kde se nachází historicky zajímavé město Pula.

Pula a doprava

Do Puly se dostanete každým dopravním prostředkem. Je to známý a strategicky důležitý přístav. Nachází se zde i loděnice, kde se staví zaoceánské lodě.

Je důležitou silniční a železniční křižovatkou spojující pobřeží a střed Istrije.

Má i vlastní letiště, které však nepatří k obvyklým. Většina spojů létá do Puly z italského Terstu, proto bývá letiště využíváno méně často, než doprava silniční.

Zábava a kultura

Pula_Aerial_ViewPula a okolní letoviska zajišťují během sezony bohatý kulturní program pro turisty. Pokud jste příznivci tance a hudby, můžete navštívit řadu diskoték, diskoteras a klubů. Můžete posedět ve vinném sklípku, pivnici nebo restauraci

Pro milovníky festivalů jich je připravena celá řada: Mezinárodní festival mladých, pro příznivce hardcore, punku, reggae a dalších undergroundových stylů je to festival Monte Paradiso, vyznavači jazzu zase ocení festival Istra Etno Jazz, pro rockery a motorkáře se koná Biker days.

Muzea a historie

Díky svým pamětihodnostem a to zejména z doby antické se stala Pula cílem řady výletů i poznávacích zájezdů.

Za zmínku stojí římská aréna, v jejímž podzemí je malé archeologické muzeum. Při návštěvě arény na vás dýchne duch minulosti připomínající gladiátorské zápasy, které se zde konávaly. Někoho z nás možná zamrazí při pomyšlení, že stojí na místech, kde kdysi umírali lidé.

Pokud si chcete prohlédnout exponáty připomínající antickou dobu, určitě zajděte do Archeologického muzea Istrie. V Augustově chrámu jsou vyhrazeny prostory pro antické plastiky. Jste – li příznivci vinařství, vydejte se do Muzea vinařství a pěstování oliv. Najdete zde i originální antický lis na olivy.

Punta_Verudela,_Pula,_Croatia,_June_1987_(10)Pula se pyšní nádherným mořským akváriem. K vidění jsou mořští živočichové severního a jižního Jadranu i moří tropických. Máte možnost dotknout se mořského ježka, raka nebo hvězdice. Naleznete zde i Mořské vzdělávací středisko, které je součástí akvária a pro návštěvníky má přichystánu řadu vzdělávacích programů a přednášek.

Koupání a pláže

Pokud vás omrzí návštěvy muzeí a festivalů, můžete zavítat na pulské pláže. Jsou velmi členité, tvoří je velké skalní plotny, které jsou místy doplněny betonovými plošinami. Většina pláží je kamenitá nebo štěrková. Některé pláže byly vyznamenány modrou vlajkou – symbolem kvality.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.