Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Procházky Chorvatskem II. díl
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: February 27th, 2016

V prvním díle jsme se jemně dotkly pěších zón a turistických stezek, které doslova lákají turisty k prozkoumání. V tomto článku budeme pokračovat, přinášíme vám několik pěších zón a stezek, které stojí za návštěvu.

Cíle vašich vycházek a procházek se mohou stát například různá přímořská města, městečka a vesnice, které mají svůj místní kolorit, který tak můžete obdivovat a poznávat. Každá jednotlivá oblast pobřeží má svůj charakteristický kolorit.

Motovunské lesy

motovun-830213_960_720Vydejte se na procházku do vnitrozemí Istrie, tedy do rozlehlých Motovunských lesů. Můžete zde hledat lanýže, vzácné houby, které rostou pod povrchem, v zemi. Jste-li nezasvěcený a ne příliš zdatný turista, pak je stezka dost náročná, ovšem je to velmi zábavná stezka, která jistě stojí za objevení. V hledání lanýžů jsou často úspěšnější, než lidé, psi a prasata, kteří jsou na to cvičení.

Setkání s ekostezkami na ostrově Cres

Toužíte-li po zajímavých setkáních s místní přírodou, pak se můžete vydat na jednu ze dvou ekostezek. Jedna sleduje z povzdálí supa bělohlavého. Ten zde hnízdí a vy si můžete vychutnat jeho životní prostor. Sup zde totiž hnízdí. Druhá stezka, zvaná Tramuntana je dlouhá 12 kilometrů a svým návštěvníkům odhaluje staré památky ostrova a také jeho jedinečnou a krásnou přírodu. Do lesů severního Cresu se chodí na houby, těch hřibovitých zde roste hodně.

Komrčar

church-806666_960_720V Rabu, na samém okraji městečka můžete najít tento starý park Komrčar, který je ideální pro příjemné toulky. Jde o jeden z nejcennějších lesních komplexů v severním moři. Zavítejte do něj a užijte si krásnou atmosféru.

Kaštelská riviéra

Jde o velmi příjemnou starou pěší cestu, která spojuje všechny Kaštely na Kaštelské riviéře, severně od Splitu. Projděte se krásnou příjemnou cestou, kde najdete krásné památky, renesanční opevněné zámky a záměčky.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.