Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Rafting na řece Cetině u Omiše
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: October 12th, 2015

Je-li vám dobrodružství vlastní, pak jistě na každé své dovolené přemýšlíte, co dobrodružného podniknete. Je nepřeberné množství sportů a aktivit, které ve vás zanechají památku, a vy si při těchto aktivitách užijete opravdu dobrodružství.

Jedete-li na dovolenou do Chorvatska a i zde chcete vyzkoušet nějaké dobrodružství, doporučujeme rafting. Ten je zde známý a můžete si vyzkoušet, jaké to je sjet a pokořit divokou řeku Cetinu, která je pro rafting velmi vhodná. Vydejte se i vy, pokud máte rádi adrenalin, na divokou jízdu po řece Cetině! Můžete si zvolit dva stupně obtížnosti.

Stupeň I – II.

Sraz je v místě Luka, pár kilometrů od Omiše. Odtud budete odvezeni na začátek vašeho dobrodružství. Plavba trvá zhruba tři až čtyři hodiny a během ní se střídají klidné úseky s těmi divokými. Plavíte se peřejemi v úzkém kaňonu, kde je nutno využít kombinované manévrování. Jinak však tato plavba není nijak fyzicky namáhavá. Mohou se jí účastnit i děti od 10 let, samozřejmě s doprovodem rodičů. Váš skipper (vůdce člunu) vám bude dávat pokyny, těch se vždycky držte.

rafting Cetina

Kromě dobrodružné plavby si můžete užít také nádherné koupání. Seznámíte se s přírodou kaňonu, prohlédnete krasové jevy. Nemusíte si sebou brát žádnou zvláštní výstroj, oblečení, náhradní oblečení, ručník, krém na opalování, a pokud chcete sebou fotoaparát, doporučujeme vodotěsný. Na místě vám výstroj zapůjčí.

Výlet stojí přibližně 27 eur. V ceně máte dopravu od místa srazu (Luka), plavbu na raftu, půjčení oblečení, lehký oběd a pojištění.

Stupeň II – III.

Sraz je u benzínové pumpy v Zadvaraje. Start je v Blatu na řece Cetině a je možno se na tento výlet vydat pouze při průtoku 12 m3/s. Obvyklý letní průtok řeky Cetina je 5 – 8 m3/s. Plavíte se kaňonem, který je hluboký 40 až 10 metrů a celá plavba trvá asi dvě hodiny. Z cíle jste opět odvezeni na start vaší plavby.

Cetina u Omiše

Cena výletu je cca 39 eur a je zde zahrnuta doprava na start, plavba raftem, půjčení nezbytného vybavení a také pojištění.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.