Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Chorvatská Pula s amfiteátrem
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: July 8th, 2015

Chystáte se navštívit Chorvatsko? Nebo jste v něm již několikrát trávili dovolenou a líbí se vám zde natolik, že i letos je to vaše cílová destinace? Ať už tak či tak, Chorvatsko je jako destinace pro dovolenou naprosto ideální.

Nabízí krásné moře, hezké pláže a také zajímavá místa, památky a města, která můžete při své letní dovolené navštívit. Přemýšlíte nad tím, kde si udělat letošní výlet po krásách Chorvatska? My vám doporučujeme chorvatský přístav a město Pula. Najdete jej na západě země, na istrijském poloostrově, tedy na jeho jihu. Pula je největší město, které spadá do Istrijské župy a hned u ní je nejnavštěvovanější destinace Istrie městečko Medulin.

Historie města

Už několik desítek století je toto město trvale osídleno. Jako první se zde objevili a usídlili Ilyrové. První století př. n. l. patří Římanům. Ti zde zakládají kolonii Colonia Pietas Iulia Pola. A právě tato doba přinesla mnoho památek, které jsou dodnes ve městě a turisté je mohou navštěvovat. Turisty jsou tyto památky hojně navštěvovány, například Vítězný oblouk rodiny Sergiů, amfiteátr nebo Herkulovu bránu. Po pádu Římanů se ve městě střídají například Benátčané, Frankové nebo Vizigóti. První Slované na toto území přicházejí v 7. století. O Pule se zmiňuje také Dante Alighieri a to ve středověku. Pád Rakouska-Uherska zapříčinilo, že město připadlo Itálii. I když je nyní Pula chorvatská, stále je možno se někde domluvit italsky.

Turistika a kultura

pulaMěsto je velmi oblíbeno turisty, v okolí je Brijunský národní park a také Titova letní rezidence. Na jihu městské oblasti najdeme turistické centrum Punta Verdudela, nad níž najdeme zchátralou rakousko – uherskou pevnost. Najdete zde tak amfiteátr, který je druhý největší a nejvýznamnější amfiteátr na světě a to hned za římským koloseem. Hlavně během letní sezóny je v Pule bohatý kulturní program pro turisty. Otevřená je řada diskoték, klubů, restaurací, pivnic, vinných sklepů a podobně. Pořádají se pravidelné kulturní akce v amfiteátru, různé koncerty, divadelní představení. Koná se zde také Pulský filmový festival, Mezinárodní festival mladých, festival Monte Paradiso a mnohé další. K ubytování jsou k dispozici hotely i četné apartmány.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.